O výrobkoch

Hlavnú skupina výrobkov tvoria: taniere, misky, rôzne druhy pohárov, nádoby, džbány, kanvice, poháre, zapekacie misy, podnosy a veľa ďalších predmetov kuchynskej keramiky a stolovania. Široké uznanie majú aj keramické „drobnosti“ a doplnky, ako napríklad keramické vázy, ozdoby na vianočný stromček, zvončeky, zvieratá, atď.

Všetky keramické výrobky sú ručne modelované a ručne dekorované metódou pečiatkovania a štetcom. Vlastná dekorácia je „ukrytá“ pod glazúrou, čo ju chráni pred oterom a poškodením.

Vlastný výrobný cyklus začína formovaním tvarov, sušením a počiatočným vypálením v peci pri teplote 850 °C. Polotovar je následne ručne dekorovaný podľa výberu klienta, glazúrovaný a vypálený pri teplote 1250 °C. Práve vysoká teplota vypaľovania dá keramike krásu, lesk a trvanlivosť v každodennom používaní.